Vaše žene više neće imati izgovore: Ovo su poze koje će ih dovesti do ludila, sve će prštati od strasi
Foto: Andriy Popov / Panthermedia / Profimedia

sve zanima

Vaše žene više neće imati izgovore: Ovo su poze koje će ih dovesti do ludila, sve će prštati od strasi

Iako svaki oblik seksa može biti od pomoći, stručnjaci ipak ističu neke poze kao najefikasnije

Objavljeno:

Istraživanja su pokazala da odbijanje seksa sa partnerom može negativno uticati na celokupnu romantičnu vezu, posebno na samopouzdanje muškarca, kao i da može izazvati tugu i anksioznost, što u nekim slučajevima može rezultirati i raspadom braka.

Žene su toga svesne, pa su kroz istoriju razvile kreativne izgovore kojima balansiraju svoja osećanja sa njegovim.

Iako postoji zdravstveno stanje koje zaista povezuje migrenu i seks, u većini slučajeva seks nam može pomoći da se rešimo glavobolje.

Seks
foto: Tinnakorn Jorruang / Alamy / Alamy / Profimedia

Kako seks pomaže kod glavobolje?

Partnerski ili solo seks mogao bi da bude najbolji i najprirodniji način da se brzo i efikasno reši problem tupe glavobolje i dan nastavi opušteno i puno energije, potvrdilo je Udruženje obolelih od migrene i dodalo da nekim pojedincima seks deluje bolje od morfijuma. .

Nalet endorfina koji se javlja tokom uzbuđenja igra glavnu ulogu u ublažavanju fizičkog bola, a može pomoći i kod menstrualnih bolova i bolova u leđima. Ista studija je pokazala da je više od 60 odsto ispitanika koji pate od migrene priznalo da orgazam u velikoj meri pomaže u ublažavanju bolova.

Orgazam, Seks
foto: sakkmesterke / Alamy / Alamy / Profimedia

Iako svaki oblik seksa može biti od pomoći, stručnjaci ipak ističu neke poze kao najefikasnije, a u nastavku možete proveriti koje su to poze.

1. Poza kašike

Poza u kojoj žena leži na boku, a muškarac je grli celim telom s leđa je jedna od najboljih poza za vođenje ljubavi. Seksualni terapeuti ističu da je to poza koja u prvi plan stavlja žensko zadovoljstvo.

Osim što pojačava emocionalnu intimnost, ova poza je kao prirodni lek za glavobolju. Pri vođenju ljubavi na ovaj način oslobađaju se velike količine oksitocina, dopamina i serotonina, jer poza kašike kombinuje ljubav i seks, zagrljaj, poverenje, toplinu, podršku i seksualno zadovoljstvo.

Orgazam
foto: Profimedia

2. Žeđ

Ova poza je zagrljaj sama po sebi. To je jedna od poza u Kama Sutri i seks terapeuti na nju ukazuju kao na klasičan primer vođenja ljubavi, a veoma je slična pozi kašike – samo su partneri okrenuti jedan prema drugom.

Da biste izveli ovu pozu, isprepletite noge i zagrlite jedni druge. Partner treba da podigne nogu i stavi je preko partnerove strane kako bi mu omogućila prodor. Ova poza je odlična jer imate slobodne ruke za maženje, grljenje i dodirivanje dok svoju intimnost zajedno podižete na viši nivo, a takođe je jedna od najboljih za borbu protiv glavobolje.

Bonus video:

04:22

ĆUTE I TRPE! PREKO 20 % ŽENA OSEĆA BOL TOKOM SEKSUALNOG ODNOSA! Retko kad doživljavaju orgazam EVO KOJI SU NAJČEŠĆI RAZLOZI

(Espreso/Krstarica/prenela:B.S.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.